2010. január 30., szombat

Küldj gombot Cseverkének és nyerj


Küldj gombot Cseverkének és nyerd meg a csodaszép dobozát! :))
Send some buttons to Cseverke and win this beautiful box. :))

2010. január 26., kedd

Mi lesz ez?/ What is this?


Mégsem Michael Powell, hanem másik kép készül az esküvőre. Bevallom, megkérdeztem a menyasszonyt és imádja a macikákat... így inkább ezt kezdtem el neki. Szombat-vasárnapi haladás, könnyen hímezhető és gyorsan készül. Még nem tudom, hogy minek fejezem be, de valószínűleg kép lesz belőle.

I chose this one, not Michael Powell Wedding sampler. I tell the truth I asked the bride and she told me she likes the bear. I stitched it on Saturday and Sunday. I like to stitch, so easy. Maybe it will be a picture...

2010. január 20., szerda

Michael Powell- Wedding sampler - HELP


Lányok, segítség! Két napja kutatom a gépemen az elmentett mintát, ma hívtak meg az esküvőre (május 29) és nem találom. Nincs meg valakinek, aki megosztaná velem? Ha nincs, akkor feltúrom a másik gépem is, hátha. :)

2010. január 15., péntek

Lanarte: Sweethearts loving - Finished

Lanate: Sea life collection (34497)
6,5 x 6,5 cm

Ez egy igazi pici minta, gyorsan elkészült és jó volt hímezni. A fürdőszobába kerül majd.
For our bathroom. I love to stitch it, very little pattern and I love the colours of this.


Most pedig jöjjön a kész Sweethearts kép. Tegnap este befejeztem, kivéve a jobb felső sarkot, de oda nem biztos, hogy meghímzem a szöveget. Tanulság... ha az ember nekifog egy ilyennek, próbálja gyorsan befejezni, mert nekem egy ideig hánykolódott és már egyenletesebben hímzek, de vannak benne régi szemek, amik nem olyan szépek.

I finished it yesterday. Just one thing... I started to stitch 2 years ago this pattern and now I am stitching more nicely. There are some mistakes and sloping stitches... so don't wait to finish your big work!!!!!

Tegnap kaptam Annától egy LHN mintát, így ez is bekerült az idei terveim közé... :)
Yesterday I received a nice LHN pattern from Anna, so I extend my yearly project list.

2010. január 12., kedd

Sylvia's My little heart SAL


Most találtam, nekem tetszik! Minta itt található.

Sylvia organizes a new SAL on her blog. Pattern found here.

Horgoltam is


Barátnőmnek készült el Jucuu blogján talált mamusz! :)
Pattern in Jucuu's blog!

Egyik tervem kész/ I finished it!!!

Hopp, most látom, hogy a sál rojtjai még hiányoznak! :) Köszönöm Mártinak a mintát! :)

2010. január 6., szerda

Én küldtem /I sent these


Még csak most mutatom, de a karácsonyi csomagjaim megérkeztek a címzettekhez.
Gyömbéres kekszet sütöttem és mellé egy kis hímzett zsákban saját teát csomagoltam. A teakeverék tartalma: csipkebogyó, bodza, hársvirág, citrushéj, almahéj, szegfűszeg. A szegfűszegen kívül a többi saját szárítás (anyukám természetgyógyász, vele szedtük és szárítottuk).
A 6 csomagból 3-at azok a lányok kaptak, akiktől Nina SWAP ajándékait kaptam és azóta olvasom őket, a másik hármat pedig azok a lányok, akik mindig hagynak nekem megjegyzést és ezzel is lelkesítenek a további írásra. Köszönöm lányok!! :)
My little presents were received and I was very happy! I baked some gingercake and stitched a little pack with own tea-mix.
From 6 packages I sent 3 for the girls who sent me Nina SWAP's presents, another 3 girls give energy to me to write my blog. :) Thanks again!!!!

Ajándékok tőlem és nekem :) /Fresents from me and to me

Hoztam pár fotót az ajándékokról, amit csináltam és amit kaptam. :)
Tildás pánztárcák iker unokahugaimnak.

Ezt a hímzést már mutattam, párna lett belőle unokatesómnak. Sárkányimádó csaj!
I have showed this stitching, I made a pillow for my cousin, Márti. She loves dragons!

Nagymamámnak, barátnőm ötlete alapján. Kicsit meggyűrődött a csomagolásban.
For my grandma.

Schila76-tól kaptam ezt a szuper karácsonyfát. :) Köszönöm!!!
From Schila76, it is a Tilda design and I love it! :) Thanks!!!




2010. január 1., péntek

BUÉK

Úgy elterveztem, hogy egy szuper bejegyzéssel kezdem 3-án az új évet, mikor visszamegyünk Bp-re és rendes netem lesz, nem mobilnet, erre én tervezek, de más végez... Apósomat megműtötték 29-én, szerencsére hazaadták, saját hülyesége miatt volt muszáj, húzta-halasztotta az orvost... nem is fűznék többet hozzá, megvan a véleményem a 60 feletti gondolkodásmódjáról. :)
Szilveszterre belázasodott a lányom, így itthoni bulit tartottunk, Brodwayszilveszter az M1-en. Erről még nem írtam szerintem, de imádom az Operett színházat, bérletem is van és jöhet bármi zenés darab, de főleg musical. :) Úgyhogy nekem direkt jól jött egy kis tévézés. :)
Ja és belekezdtem egy hatalmas munkába... Lanarte, arab lány, immár 3 éve kaptam és mikor megláttam mekkora, megriadtam... de idén kihímzem, bár lehet mást nem is... :) Hozok majd képet, hogy haladok vele.
Szóval képekkel később jövök csak, ha újra otthon leszünk. Addig is hímezzetek sokat, hogy legyen mit nézegetnem. :)
I tried to show you a nice comment with photos, but I really don't have enough time. My father in law was in a hospital, my daugter was ill, so I was at home in New Year day. No party, only I was watching TV with my family. I was very happy, because it was a nice tv show with hungarian musical theater and I love musicals and operetts.
I started to stitch a big pattern, Lanarte: Arabian women. I got it in 2007 and it is too big for me, but I promised to finish it in 2010... :)
I will show you some photos from my present I made and I received soon. Keep stitching! :)